• Dunne film panelen van TSMC

  Dunnefilm zonnepanelen zijn aan te bevelen als u op zoek bent naar een nog strakker en mooier uiterlijk op uw dak. Het uiterlijk is de grootste toegevoegde waarde van dunnefilm zonnepanelen.
 • tsmc-logo

  Dunnefilm zonnepanelen zoals die van Solar Frontier en TSMC, zijn de laatste 2 jaar in opkomst. Door het diep zwarte uiterlijk, het rendement en de prijs worden deze dunnefilm zonnepanelen steeds vaker toegepast.

  tsmc-paneel

 • Energie-terugverdientijd

  Bij het productieproces voor TSMC zonnepanelen vinden circa 1/3 van het aantal productie-stappen plaats. Verder is slechts 3% aan halfgeleidermateriaal nodig in vergelijking met kristallijne zonnepanelen. Een gevolg daarvan is dat de energie-terugverdientijd van CIGS-panelen 1/3 is van die van kristallijne zonnepanelen.

 • Dit betekent dat de hoeveelheid energie die nodig was voor de fabricage van een paneel, na gemiddeld 9 maanden door het paneel zelf is opgewekt uit de zon, tegen een energie-terugverdientijd van gemiddeld 30 maanden bij kristallijne panelen.

  Geïnteresseerd? Kom langs bij ons aan de Peizerweg 72 in Groningen (bij het Woonforum) of vraag gratis vrijblijvend een offerte aan!

  offerte zonnepanelen