• Van der Valk montage systemen

  Ons Groen levert zonnepaneel configuraties met Van der Valk montagesystemen. Deze zijn ontwikkeld met alle aandacht voor dak-, wind- en sneeuwbelasting en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Dankzij de hoogwaardige anti-roest en anti-corrosie materialen, krijgt u maar liefst 10 jaar garantie! Hierdoor kunnen wij voor iedere positie een systeem leveren dat past als een huis, of dit nu voor een plat dak of schuin dak is.

  van der valk zonnepaneel-montagesystemen zijn uitgevoerd met slimme montageklemmen. Zowel zonnepanelen mét frame als zonnepanelen zónder frame kunnen snel en betrouwbaar bevestigd worden. En door het universele klemsysteem zijn de systemen geschikt voor zonnepanelen van elke fabrikant.

 • van-der-valk-montage

Video’s: montage methoden in de praktijk

Schuine daken

 • Bij de ontwikkeling van montagesystemen voor daken zijn montagegemak en snelheid belangrijke aandachtspunten. Als het gaat om schuine daken komt er echter nog een belangrijk aandachtspunt bij: flexibiliteit. Er zijn immers vele soorten schuine daken met elk hun vereisten voor een gedegen bevestiging.

 • Het assortiment van Van Der Valk voor schuine daken is zowel doordacht als compleet. Onderstaande drie basissystemen zijn toepasbaar op veel verschillende daktypen, zoals pannendaken, staaldaken, golfplaatdaken en felsnaaddaken. Met natuurlijk voor ieder schuin dak de juiste, veilige dakbevestiging.

 • Schuin pannen dak
  Hier is te zien hoe het montage systeem op een schuin pannen dak wordt gemonteerd.

 • Golfplaten dak
  Hier is te zien hoe het montage systeem op een golfplaten dak dak wordt gemonteerd.

 • Trapezium dak
  Hier is te zien hoe het montage systeem op een trapezium dak wordt gemonteerd.

Platte daken

 • Het plaatsen van zonnepanelen op (utiliteits)gebouwen is een logische ontwikkeling. Het dak biedt immers gratis ruimte en is vaak groot genoeg voor een winstgevende extra functie. De solar montagesystemen van Van der Valk Solar Systems voor platte daken zijn ontwikkeld met alle aandacht voor dak- en windbelasting en voldoen daarmee aan de hoogste veiligheidseisen. Het assortiment voor platte daken blinkt uit in efficiëntie en montagegemak. Met de onderstaande zuidgeoriënteerde basissystemen kunt u voor ieder plat dak een optimale dakbenutting en maximale energieopbrengst realiseren.

 • Voor een zo groot mogelijke dakbenutting en constante energieopbrengst kan het aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een systeem waarbij zoveel mogelijk panelen kunnen worden geplaatst. Met de oost-west systemen van Van der Valk Solar Systems kunnen tot 100% meer panelen per m2 worden geplaatst met een minimum aan extra materialen t.o.v. een zuidgeoriënteerd systeem. De oost-west configuratie brengt bovendien razendsnelle montage (twee panelen per A-frame), optimale koeling (open structuur) en minimaal noodzakelijke ballast.

 • Landscape gemonteerd
  Hier is te zien hoe het montage systeem horizontaal wordt gemonteerd op een plat dak.

 • Portrait gemonteerd
  Hier is te zien hoe het montage systeem vertikaal wordt gemonteerd op een plat dak.

 • Oost-west gemonteerd
  Hier is te zien hoe het montage systeem horizontaal wordt gemonteerd op een plat dak.


Fundatiemethoden Plat Dak Systemen

 • De ValkPro, de ValkFlat-Portrait, de ValkFlat-Landscape en de Oost-west opstelling hebben verschillende fundatiemethoden. Zo kunnen de systemen worden bevestigd met behulp van rubber tegeldragers, massablokken of consoles.Rubber tegeldragers bieden door hun geringe gewicht gemak bij transport en installatie en zorgen voor een verhoging van het systeem voor optimale afwatering.

 • Massablokken hebben als voordeel dat ze meteen voor een aanzienlijk deel van de ballast zorgen. Daarnaast wordt bij gebruik van massablokken het systeem extra verhoogd, wat bijvoorbeeld bij grinddaken zorgt voor eenvoudige montage.Consoles zorgen voor een vaste montage aan het dak bij gebieden met zeer hoge windbelasting of daken die geen gewicht kunnen verdragen. Door de specifieke uitvoering is waterdichte afdichting gewaarborgd.